Festivalová místa

DF JAMU

Budova Divadelní fakulty JAMU byla postavena v letech 1907–1909 podle projektu vídeňského architekta Edmunda Schutta. Palácová stavba ve stylu novobaroka s prvky vídeňské secese vznikla na nároží ulic Mozartovy a Dvořákovy. Naše akademie byla založená 12. září 1947, 31. srpna 1959 bylo rozhodnutím vlády zrušené dělení JAMU na fakulty. Divadelní fakulta byla znovuobnovena v roce 1990.

Studio Marta

Studio Marta je specifický experimentální prostor, kde jsou prezentovány školní projekty studentů Divadelní fakulty JAMU.

Divadlo na Orlí

Divadlo na Orlí / Hudebně-dramatická laboratoř JAMU bylo jako nová divadelní scéna Janáčkovy akademie múzických umění otevřeno 24. října. 2012. Kulturnímu Brnu nabízí variabilní scénu mladého umění a k současné architektonické podobě města přispívá zástavbou proluky z doby 2. světové války moderní budovou z ateliéru brněnských architektů Pavla Rady a Milana Raka.

Divadlo Husa na provázku

Divadlo Husa na provázku – scéna současných témat a nečekaných forem. Od roku 1967 spojuje divadelníky, spisovatele, hudebníky i výtvarníky, pro něž je umění životním postojem a umělecká tvorba výsadou. Poetiku tohoto divadla – hnutí charakterizují důrazy na rozvíjení jedinečného dědictví takzvané nepravidelné dramaturgie, sílu imaginace a sdílenou tělesnost.